Planter i Fødevarer – Teknologi og kvalitet

Et bidrag til forbedret kvalitet og holdbarhed af bælgplanter, som råvarer såvel som afledte fødevarer

Den voksende globale befolkning samt klimabelastningen fra produktion af fødevarer har i de senere år ført til udbredelsen af plantebaseret kost som et alternativ til traditionelle animalske fødevarer, hvilket er én af de allerstørste tendenser inden for fødevaresektoren i mange år. Bælgplanter er på grund af deres høje proteinindhold identificeret som en af de mest velegnede kandidater til at erstatte animalske fødevarer. Det høje proteinindhold er også årsagen til, at importeret sojabønneprotein i stor udstrækning anvendes som tilskud til dyrefoder i Danmark.

Med projektet “Planter i Fødevarer” er det Erhvervsakademi Aarhus’ hensigt, i samarbejde med fødevareproducenter og universiteter, at bidrage til forbedret kvalitet og holdbarhed af bælgplanter, som råvarer såvel som afledte fødevarer. Dette opnås gennem detaljeret beskrivelse af bælgplanternes proteinindhold og sammensætning, samt karakterisering af mikrofloraen i forskellige plantebaserede produkter. Endvidere vil projektet undersøge forbrugernes holdning til delvis erstatning af kød med tekstureret planteprotein.

Vælg et tema eller søg efter projekter