Hop til indhold

Bæredygtigt User Experience Design

Projektet har som mål at udvikle et koncept, som kan skabe værdi indenfor feltet bæredygtigt UX-design.

Projektet undersøger problemstillingen: Hvordan kan vi på Cphbusiness, i et samarbejde mellem virksomheder, organisationer og studerende, skabe et koncept, der kan understøtte udvikling, design og implementering af bæredygtig IT indenfor området UX-design i virksomheder? 

Vi definerer bæredygtigt UX-Design ud fra disse 3 punkter: Ressourceforbrug, Sikkerhed og Dataetik. 

Projektet har som mål at udvikle et koncept, som kan skabe værdi indenfor feltet bæredygtigt UX-design. Dette koncept vil kunne indeholde en model/ramme/værktøjskasse. Den endelig defineres gennem projektets resultater i arbejdet med metoden Design Thinking.  

Projektets målgrupper vil være virksomheder, primært SMV-virksomheder, der arbejder med en eller anden form for UX-design. Brancheforeninger og organisationer, der har tilknytning til virksomheder i IT-branchen. Uddannelser, undervisere og studerende, der er med til at udfører test af projektets koncept i samarbejde med case-virksomheder. 

Projektet har ud fra Design Thinking processen fokus på aktiviteterne: 

  1. Empathize, herunder at forstå området bæredygtigt UX- design gennem observationer og dataindsamling, herunder interviews.  
  2. Define, herunder at definere udfordringer, ”pain points” og personaer indenfor bæredygtigt UX- design. 
  3. Ideate, herunder at idegenerere og udvælge eksempler på koncepter i form at model/ramme/værktøj til udvikling af bæredygtigt UX- design, der kan bruges i den videre prototype. 
  4. Prototype, herunder udvikles forskellige prototyper for konceptet, som skal testes af hos virksomhederne. 
  5. Test, herunder testes de udvalgte prototyper for konceptet og med det formål, at finder ud af hvad der virker og ikke virker. 

 

Projektets resultat forventes at kunne bidrage til en del af ”Best Pratices” indenfor bæredygtigt UX-design. 

Vælg et tema eller søg efter projekter