Hop til indhold

Vegetabilienetværket

Udvikling af forskellige fødevareprodukter og måltidsløsninger med vegatabilske proteiner som eneste proteinkilde

EASJ Roskilde (Fødevare- og Ernæringsteknolog studiet) har indgået i GUDP projektet ”Vegetabilienetværket” med undersøgelser af brugen af vegetabilske protein produkter i industrielt fremstillede catering produkter og i måltidsløsninger i storkøkkendrift.

Resultatet var, at der med eksisterende kommercielt tilgængelige vegetabilske protein produkter kan fremstilles gastronomisk, ernæringsmæssigt og økonomisk tilfredsstillende produkter og måltidsløsninger. De vegetabilske protein produkter er native bælgfrugt produkter som soyabønner, kikærter, kidneybønner og linser og ekstraherede proteinprodukter fra disse bælgfrugter (især soya protein produkter).

GUDP projektet blev initieret og ledt af Teknologisk Institut. Projektet havde som mål at få kortlagt muligheden for at implementere de nuværende tilgængelige, men hidtil ikke udbredte, vegetabilske proteinkilder i den egentlige drift i storkøkkener ved at analysere anvendeligheden i plausible forretningsscenarier.

I projektet deltog vidensinstitutioner (Teknologisk Institut, TI Agrotech, EASJ og Københavns Madhus), storkøkkener (Fazer Food Service og Odense Universitetshospital) og produktleverandører (Dansk Landbrugs Grovvareselskab, Kartoffelmelscentralen, Agger Foods og Toft Care Systems).

Vælg et tema eller søg efter projekter