Hop til indhold

The BikeBuddies – Cirkulær cykeløkonomi

Dette projekt vil skabe en ny, innovativ cirkulær cykeløkonomi med fokus på genbrug, social gevinst og en kundetilpasset salgsmodel.

 

Dette projekt afvikles i samarbejde med CORO – Corolab Roskilde.

I dagens Danmark er der forskellige muligheder for at købe en brugt cykel. I den ene ende af spektret ligger Den Blå avis og Facebook Marketplace, hvor forbrugere tilbyder brugte cykler uden garanti for funktionaliteten. I den anden ende ligger cykelhandlere, hvor kvaliteten af cyklerne er god. The BikeBuddies skaber en løsning, hvor kvaliteten af cyklerne er god og tilsvarer den, som man finder hos en professionel cykelhandler. Løsningen adskiller sig fra de eksisterende ved, at vi rykker salgspunktet ud til kunden på diverse videninstitutioner. Slutbrugeren oplever værdi som følge af:

  • Convenience: Salgspunktet er ved deres daglige gøren, og det er derfor tidsbesparende og let at anskaffe sig cyklen. Herudover tilbyder vi at købe cyklen tilbage gennem vores buy-back løsning, så studerende nemt kan komme af med deres cykel, inden de rejser ud af Danmark.
  • De finder den rigtige cykel: Vi tilbyder mange forskellige cykler at vælge mellem, så kunden kan vælge ud fra præferencer om udseende og følelsen med cyklen. Vores erfaring er, at kunderne finder en cykel, de vil have. Vi har endnu ikke oplevet, at en kunde er gået hjem uden en cykel.
  • Lav standardiseret pris: Alle cyklerne koster det samme. Det betyder, at kunden ikke behøver at tage stilling til individuelle priser for hver cykel, og hvorfor den ene koster mere eller mindre end den anden. Kunden behøver udelukkende forholde sig til hvilken cykel, som passer dem bedst både i udseende og komfort. Det skal bemærkes, at vi går med overvejelser om at introducere flere kvalitet- og/prisklasser, så kunden kan veksle mellem en ’standard’ og ’premium’ udgave.
  • Bidrag til miljøet: Der ses en stigende miljøbevidsthed i samfundet, som betyder, at mange forbrugere ser værdi i, at alle vores cykle er genbrugte. Denne værdi er svær at måle, men feedback på konceptet har vist, at forbrugere finder genbrugsaspektet særdeles værdifuldt i deres valg af transportmiddel.
  • Vejledning fra The BikeBuddies: Internationale studerende har behov for råd og vejledning i forbindelse med studiestart og tilflytning til Danmark. Uanset hvad de er i tvivl om, eller hvilke råd de søger, står The BikeBuddies klar med en hjælpende hånd. Vi er deres BikeBuddy af en årsag, og det er fordi vejledning er essentiel, når alt er nyt for den studerende.
  • Tillid: Alle cyklernes stelnumre er kontrolleret, så kunden trygt kan købe en brugt cykel uden at bekymre sig om den er stjålet. Denne garanti kan ikke fås på eksempelvis Den Blå Avis.

 

Vælg et tema eller søg efter projekter