Hop til indhold

Mental shower – øget kvalitet af indeklima

Projektet vil designe et teknisk armatur med både lys og ventilation i samme enhed, som skal øge kvaliteten af indeklimaet i et mikromiljø.

 

Dette projekt afvikles i samarbejde med CORO – Corolab Roskilde.

Projektet vil udvikle et teknisk armatur med lys og luft i samme enhed. Konceptet skal give et sundt og hurtigere helbredende indemiljø i sygesengen og dermed et forlængende værktøj til sygeplejersken, idet bygningens installationer agerer i forhold til den enkelte patient bedst muligt, med mindst muligt energiforbrug.

Kroppen og sindet påvirkes af luftens forureninger og lysets farvespektra. Luften kan renses i ventilationsaggregatet, hvis der er behov. Der anvendes et markant lavere luftskifte grundet fokus på høj luftkvalitet i næsehøjden/mikromiljøet, hvilket bidrager til et lavere energiforbrug og mulighed for at styre forholdene mere individuelt.

Formålet er at skabe et sundt og godt mikromiljø, der skal sikre et sundere og bedre liv med god restitution og søvn. Samtidig anvendes et meget lavt forbrug, der skal sikre en lav forurening, men også et sundt og godt indemiljø.

Konceptet vil direkte kunne overføres til et hvilket som helst sted, hvor man opholder sig hyppigt, f.eks. arbejdspladsen. Efterfølgende vil der blive mulighed for at tilrette konceptet til at kunne fungere overalt i bygningen, også på hoteller, i de private soveværelser og ved skrivebordet.

 

Vælg et tema eller søg efter projekter