Hop til indhold

FoodRemade – cirkulær anvendelse af brødspild

Cirkulær anvendelse af ikke solgt brød og kager til blandt andet whiskyproduktion

I Danmark er der generelt en overproduktion af fødevarer, idet forbrugere har en forventning om at kunne købe en bestemt fødevare uanset tidspunkt på dagen/ugen/måneden/året. Dette gælder også ikke emballeret brød og kager, hvor det ikke solgte brød og kager, hovedsageligt bliver anvendt til dyrefoder og biobrændsel.

Med projektet “FoodRemade – Cirkulær anvendelse af brødspild” er det FoodRemade’s formål, at indsamle og sortere ikke-emballeret brød samt kager, der ikke er blevet solgt i butikkerne. Efter sortering, vil Brænderiet Enghaven, anvende de bedst egnet brødfraktioner til whisky produktion og anvende maskmelet til ny produktion af brød. Erhvervsakademi Aarhus (EAAA) vil udføre laboratorieanalyser for at overvåge og forbedre processen. Dette vil være et eksempel på fuld cirkulær anvendelse af brød og kager.

 

Vælg et tema eller søg efter projekter