Hop til indhold

FoodRemade – cirkulær anvendelse af brødspild

Projekttitel FoodRemade – cirkulær anvendelse af brødspild
Projekttype Anvendt forskning og udvikling
Frascati Nej
Tema Bæredygtighed | Business | Fødevarer
Teaser Cirkulær anvendelse af ikke solgt brød og kager til blandt andet whiskyproduktion
Status Igangværende
Ejer  
- Akademi
- Kontaktperson Svend Secher Dam
Lektor
ssd@eaaa.dk
7228 6486
Nat./Int. Nationalt
Projektperiode 01. maj 2023 - 30. juni 2025
Projektbeskrivelse  
- Projektresumé

I Danmark er der generelt en overproduktion af fødevarer, idet forbrugere har en forventning om at kunne købe en bestemt fødevare uanset tidspunkt på dagen/ugen/måneden/året. Dette gælder også ikke emballeret brød og kager, hvor det ikke solgte brød og kager, hovedsageligt bliver anvendt til dyrefoder og biobrændsel.

Med projektet “FoodRemade – Cirkulær anvendelse af brødspild” er det FoodRemade’s formål, at indsamle og sortere ikke-emballeret brød samt kager, der ikke er blevet solgt i butikkerne. Efter sortering, vil Brænderiet Enghaven, anvende de bedst egnet brødfraktioner til whisky produktion og anvende maskmelet til ny produktion af brød. Erhvervsakademi Aarhus (EAAA) vil udføre laboratorieanalyser for at overvåge og forbedre processen. Dette vil være et eksempel på fuld cirkulær anvendelse af brød og kager.

 

- Baggrund og formål
- Aktiviteter og handling

Projektet vil få grundlagt et samarbejde mellem Erhvervsakademi Aarhus, FoodRemade (Henrik Ottesen), Brænderiet Enghaven (Esben Moestrup) og Salling Group.

Projektet er en del af et større konsortium og får derudover støtte fra to andre fonde, hvor EAAA også bidrager.

- Projektets Metode

I projektet vil ikke solgt brød og kager sorteres automatisk i forhold til parametre, som er vigtige til videre anvendelse, herunder whiskyproduktion. Brænderiet Enghaven vil derefter anvende de bedst egnet brødfraktioner til whiskyproduktion og bruge maskmelet til ny produktion af brød. EAAA vil udføre laboratorieanalyser for at overvåge og forbedre processen, både i forhold til mikrobiologiske undersøgelser, nærringsindhold og den optimale tørring af brødet.

 

- Projektets Forventede Resultater
- Projektets Forventede Effekt
Tags
Deltagere  
- Studerende
- Medarbejdere
- Virksomhedsrepræsentanter Salling Group

Brænderiet Enghaven
Esben Moestrup

FoodRemade
Henrik Ottesen
- Andre
Partnere
Finansiering
Resultat
Evaluering
Formidlingsform  
- Resultatets formidling
- Resultaternes værdi
- Målgruppen
- Publikationer