Hop til indhold

Dobbelt væsentlighedsanalysens rolle i virksomheders ESG-performance

Kan man se en forbedring i SMV'ers ESG-nøgletal over tid, hvis de laver en dobbelt væsentlighedsanalyse?

Med den nye forordning inden for afrapportering af bæredygtighed i EU (CSRD), der træder i kraft for virksomheder af regnskabsklasse D og stor C i 2025, er der krav om en dobbelt væsentlighedsanalyse. Men vi vil argumentere for, at alle virksomheder, som arbejder med bæredygtighed inklusive SMV’er, bør starte med en dobbelt væsentlighedsanalyse. Vi vil søge at påvise en sammenhæng mellem dobbelt væsentlighedsanalysen og en virksomheds performance inden for bæredygtighed. Nærmere specifik at man kan se en forbedring i deres ESG-nøgletal hen over tid hvis de laver dobbelt væsentlighedsanalyse. Dette projekt skal fungere som både inspiration til samt argument for at arbejde med dobbelt væsentlighed.

I dette studie ønsker vi at undersøge om virksomheder der arbejder aktivt med dobbelt væsentlighedsanalyser (DM) performer bedre på deres ESG-nøgletal. Med andre ord vil de virksomheder, der analyserer deres interessenters indflydelse på virksomhedens klima, sociale faktorer og governance og omvendt deres indflydelse på interessenternes klima, sociale faktorer og governance – blive mere bæredygtige med tiden? Det er relevant med denne nye viden, da det skal medvirke til, at virksomheder:

  • får lavet en dobbelt væsentlighedsanalyse som noget af det første
  • Anvender dobbelt væsentlighedsanalysen til at få øget deres bæredygtigheds- og ESG-performance hen over tid

 

Problemformulering:

Hvordan afspejler virksomheders dobbelt væsentligheds analyse sig i deres ESG-performance?

Et studie af virksomheders arbejde med dobbelt væsentlighedsanalyser og hvordan det afspejler sig i deres ESG-performance. Resultaterne skal understrege, hvorvidt det er vigtigt, at alle virksomheder store som små skal lave en dobbelt væsentlighedsanalyse. Produktet er et working paper.

Vælg et tema eller søg efter projekter