Hop til indhold

Kryb og kravl på middagsbordet- fokus på bæredygtighed

Fokus på nye fødevarer

Alternative madvarer

Det helt overordnede tema for EAMVs forskningens døgn 2017  er bæredygtighed og hvordan vi kan sikre mad og energi til verdens befolkning i fremtiden. Vi vil i dette meget store og komplekse emne fokusere på anvendelse af alternative råvarer, som insekter til maden. Vi vil også kigge på bæredygtighed mere bredt ved at se på, hvordan man kan lave en energimæssig bæredygtig fødevareproduktion. Hvordan bæredygtige fødevarer også kan blive en sund forretning. Det betyder, at vi vil komme ind på emner som fødevaretrends, produktion og anvendelse af insekter. Samt ikke mindst, hvordan man påvirker brugeradfærd i forhold til nye og meget anderledes fødevarer. Vi vil på forskningens døgn, benytte dagen til at inspirere deltagerne til at kaste sig ud i nye forretningsmodeller og eventuelt etablere nye virksomheder, der vil derfor også være eksempler på, hvordan andre har etableret forretningsområder inden for bæredygtig fødevareproduktion. En forsker og to virksomhedsejere vil fortælle om entrepreneurskab.

Vælg et tema eller søg efter projekter