Rover til Indlandsisen

Produktudvikling af Rover til måling af tykkelse på indlandsisen - med håbet om bedre varslingssystemer til kystlande i fremtiden

Den globale opvarmning har været et stort samtaleemne i miljødebatten. I takt med, at populationen vokser, stiger fødevareproduktionen, hvilket giver en belastning på miljøet. Bevægeligheden mellem verdens lande er øget markant, hvilket også giver et aftryk på miljøet. Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC, 2001) oplyste i 2001, at global opvarmning i slutningen af dette århundrede vil mindst være 40 % højere end gennemsnitsstigning.

I forbindelse med det har der de sidste par år været fokus på at bygge et autonomt køretøj til at monitorere indlandsisen, som er dette projekts fokus.

I flere år har forskere arbejdet på at monitorere indlandsisen, så de kan holde øje med vandstigningen. Den første semi-autonome polar-rover, Nomad, blev bygget ved Carnegie Mellon Universitet. Den var ikke udviklet til monitorering af indlandsisen, men kørte på Sydpolen for at studere meteoritter og kratere. Dog var den ikke designet til at traversere på is og sne.
Senere blev SnoMote udviklet ved Georgia Tech for at foretage observationer af overflader på gletsjere og blød sne med kuperet terræn. SnoMote team havde også succes med feature-genkendelse og prøveudtagning af snedækkede terræner.
Viden fra tidligere rover-udviklere er blevet studeret grundigt for at bygge den helt optimale rover til indlandsisen. Roveren skal monitorere indlandsisen og sende data til forskningscenteret, hvilket bliver bearbejdet og informationerne kan bruges til at overvåge indlandsisen.

Vælg et tema eller søg efter projekter