Hop til indhold

Professionelt værtskab i danske servicevirksomheder

Forskningsprojekt om værtskabet som begreb, som praksis, og som samspiller med servicebegrebet.

Forskningsprojekt om værtskabet som begreb, som praksis, og som samspiller med servicebegrebet. Projektet tager udgangspunkt i danske forhold, evt. regionale forhold i Danmark. Fokus vil være på små- og mellemstore virksomheder (SMV’ere) såfremt disse kan levere empiri.

Fokus vil være på SMV’ere inden for hospitality-branchen, dvs. hoteller, spisesteder og turistattraktioner i Danmark. Andre brancher, fx detailhandel, kan dog inddrages, men dette vil afhænge af det konkrete forskningsdesign. Under alle omstændigheder skal det være virksomhedstyper, hvor der praktiseres et udstrakt brug af værtskab.

Forskningen i værtskab er baseret på forhold i andre lande end Danmark, men selv om denne forskning kan bruges i Danmark, er det nødvendigvis meningsfuldt at bruge fx amerikanske koncepter i en dansk kontekst.

Vores foreløbige indsigt viser, at der er gap i forskningen inden for værtskab.

Projektets afsluttende dataindsamling fandt sted i efteråret 2020. Dataene vil blive bearbejdet i løbet af 2021, og resultaterne vil blive offentliggjort på eaviden.dk i slutningen af 2021.

Vælg et tema eller søg efter projekter