Hop til indhold

Fremtidens fagportrætter? – jobfunktioner i produktionen af grafiske brugergrænseflader

Forskningsprojektet undersøger, hvordan fagspecialister hos producenter af digitale løsninger og indhold arbejder med at skabe grafiske brugergrænseflader.

Erhvervsakademi Aarhus har taget initiativ til projektet med formålet om at tilvejebringe viden, der gør, at danske erhvervsakademier, som udbyder multimediedesigneruddannelsen, kan tilbyde dimittender til aftagervirksomheder, der i høj grad matcher efterspurgte kompetencer. Projektet har særlig fokus på design og programmering i forbindelse med udviklingen af grafiske brugergrænseflader. Den grafiske brugergrænseflade viser de skærmbilleder, som du ser, når du eksempelvis bruger din smartphone eller bærbare computer.

Ønsker til fremtidens medarbejdere

Dette projekt vil tilvejebringe ny viden om, hvilke realkompetencer der, hos producenter af digitale løsninger og indhold, er i spil. Desuden vil ny viden om producenternes ønsker for fremtidens medarbejdere tilvejebringes med fokus på arbejdsområder som kundeopgaver, der involverer udviklingen af grafiske brugergrænseflader.

Projektet vil omfatte forskellige undersøgelsesmetoder, som blandt andet omfatter en analyse af jobannoncer og feltstudier hos virksomheder, der beskæftiger sig med udviklingen af grafiske brugergrænseflader. Resultaterne fra projektet skal bruges i undervisningen på Erhvervsakademi Aarhus, og gøre multimediedesigneruddannelsen endnu mere erhvervsorienteret.

Grafiske brugergrænseflader

Antallet af skærme, der omgiver os, er øget betragteligt de seneste 10 år. Smartphones, tablets, PC’er og andre elektroniske gadgets er at finde blandt selv de yngste familiemedlemmer. Konkurrencen blandt leverandører om brugernes opmærksomhed er hård. Udviklingen af grafiske brugergrænseflader, som bidrager til en god brugeroplevelse, har stor betydning for, om brugeren vil anvende produktet.

Uddannelsesnetværk og følgegruppe

Forskningsprojektet realiseres i et samarbejde mellem Erhvervsakademi Aarhus og uddannelsesnetværket for multimediedesigneruddannelsen.

Vælg et tema eller søg efter projekter