Udvikling af model for styrkelse af tværfagligt samarbejde, til glæde for kunderne
Projekttitel | Udvikling af model for styrkelse af tværfagligt samarbejde, til glæde for kunderne |
---|---|
Projekttype | Anvendt forskning og udvikling |
Frascati | Ja |
Tema | Kommunikation | Sundhed | Undervisning |
Teaser | Skønne måltider gennem tværfagligt samarbejde til glæde for borgerne |
Status | Afsluttet |
Ejer | |
- Akademi | Zealand – Sjællands Erhvervsakademi |
- Kontaktperson | Karen Beckmann Lindgaard Lektor kali@easj.dk |
Nat./Int. | Nationalt |
Projektperiode | 01. februar 2017 - 31. december 2017 |
Projektbeskrivelse | |
- Projektresumé | Gennem projektet har vi udviklet en model, hvor løsningen ligger i at tage medarbejderne igennem et feltstudie, kurser, bestående af mindst to workshops, samt implementering af konkrete forslag. Både feltstudiet og workshops har gavn af at blive gennemført med repræsentanter udefra, mens forslag og løsninger skal komme fra personalet selv, for at sikre højt engagement og motivation. Udbredelse af viden om modellen kan give virksomhedsledere i branchen med lignende problemstillinger mulighed for at definere problemet og gøre noget ved det. |
- Baggrund og formål | Baggrund: Da vi blev kontaktet af Nygårds Plads (NP) og fik beskrevet deres tværfaglige kommunikationsproblemer og behovet for løsning af disse, kunne vi genkende problematikken fra andre virksomheder i branchen. Derfor behandler vi emnet allerede i Ernæringsteknolog- og AU i Ernæringsuddannelsen og så muligheden for at, i samarbejde med en relevant aftager, styrke vores og deres viden om det. Formål:
|
- Aktiviteter og handling |
Opsamling på feltstudie og samarbejde med Nygårds plads
Indsamling af viden på området Interview med Kost & Ernæringsforbundet samt udvalgte virksomheder Interview af udvalgte personer hos Nygårds plads Udarbejdelse af working paper og andre relevante artikler
Publicering af working paper og andre artikler Udvikling af undervisningsmateriale
Hvordan er artikler og working paper blevet taget imod? |
- Projektets Metode | Feltstudie og interview. Se ovenstående beskrivelser.
|
- Projektets Forventede Resultater | Working paper Artikler i fagblade Nyt undervisningsmateriale for Ernæringsteknologer og AU i ernæring |
- Projektets Forventede Effekt | Udbrede kendskabet til problemstillingen og løsningen til denne. Praksisnær case til inspiration for andre undervisere Ved publicering af vores model, vil ledere i relevante virksomheder få en løsning på, hvordan de kan leve op til den nationale handlingsplan, enten ved at følge modellen selv eller ved at konsultere os. |
Tags | feltstudie | Modeludvikling | Tværfagligtsamarbejde |
Deltagere | |
- Studerende | |
- Medarbejdere | Zealand – Sjællands Erhvervsakademi Tomas Olofsson |
- Virksomhedsrepræsentanter | |
- Andre | |
Partnere | Ældrecentret Nygårds Plads |
Finansiering | |
- Intern | 100% |
- Ekstern | |
Resultat | Ny viden til uddannelserne, fuldtidsstuderende og kursister. |
Evaluering | Branchen har taget godt imod vores projekt og vi kan se behovet for netop dette fokus i andre sammenhænge, hvor der er tværfagligt samarbejde om f.eks. måltidssituationen. |
Formidlingsform | |
- Resultatets formidling | Udarbejdelse af workingpaper |
- Resultaternes værdi | Det har stor værdi for vores studerende, og det har også kunne inddrages i undervisningen. |
- Målgruppen | Ledere i relevante virksomheder inden for branchen. |
- Publikationer | Workingpaper |