ROOM FOR TRENDS?
Projekttitel | ROOM FOR TRENDS? |
---|---|
Projekttype | Anvendt forskning og udvikling |
Frascati | Ja |
Tema | Business | Innovation | Turisme |
Teaser | Hvordan kan hoteller i Danmark inspireres til at arbejde proaktivt med at implementere trends i deres forretning? |
Status | Igangværende |
Ejer | |
- Akademi | |
- Kontaktperson | Malene Sivertsen Bundgaard Thranum lektor malt@eaaa.dk 7228 6206 |
Nat./Int. | Nationalt |
Projektperiode | 01. august 2023 - 31. december 2024 |
Projektbeskrivelse | |
- Projektresumé | Projektet tager udgangspunkt i eksisterende viden om trendsociologi, trendforskning og -typologier samt relevante mega- og gigatrends i turisme- og hotelbranchen. Projektet kobler trendteorierne og nyere viden inden for trends med hotel/turismeudvikling og genstandsfeltet hotelbranchen. Formålet med projektet er at undersøge, hvordan hoteller på nuværende tidspunkt griber arbejdet med trends an, med henblik på at kunne identificere de barrierer og drivers, som branchen møder i arbejdet med trends. I forlængelse heraf opstiller projektet en række anbefalinger, der kan inspirere hotellerne til at komme i gang med at arbejde med trends fra det strategiske til det operationelle niveau. Forståelse af trends, tendenser og strømninger, der rører sig i samfundet, er forudsætningen for at virksomheder kan agere proaktivt i en til stadighed mere turbulent verden. Forandring er kernen i arbejdet med trends, og at kunne agere proaktivt på trends, kan være den forskel der gør, at virksomheden overlever i en turbulent omverden og bedre kan modstå kriser og forandringer. For at kunne forstå trends, må man kunne forstå baggrunden for trends og de samfundsstrømninger, der peger på en specifik trend. For mange hoteller er der forståeligt nok fokus på drift og det er ikke nødvendigvis udviklingsarbejdet, der prioriteres. Meget eksisterende litteratur og forskning har fokus på at udpege brancherelevante trends og mindre fokus på, hvordan hotellerne kan omsætte trends til tiltag i udviklingen af deres forretning og værdikæde.
|
- Baggrund og formål | Projektets fokus muliggør udvikling af strategier og konkrete tiltag som hotellerne kan lade sig inspirere af for at tilpasse sig de skiftende behov og præferencer hos hotelgæster. Projektets genstandsfelt er således afgrænset til hotelbranchen med henblik på at lave et deep dive ned i denne for serviceøkonomuddannelsen centrale branche. På den måde agerer hotelbranchen testfelt for projektet, som efterfølgende kan tilpasses og skaleres til øvrige brancher.
|
- Aktiviteter og handling | Projektet inddrager løbende relevante samarbejdspartnere inden for branchen og andre uddannelsesinstitutioner samt konsulenter.
|
- Projektets Metode | Projektets metode beror på en iterativ tilgang og omfatter b.la.:
Udarbejdelse af anbefalinger
|
- Projektets Forventede Resultater | Vidensprodukter: På baggrund af dette projekt udarbejdes der et workingpaper med litteraturstudie til den, som vil vide mere. Derudover udarbejdes output og formidling til virksomheder, der ønsker at arbejde struktureret og operationelt med trends.
|
- Projektets Forventede Effekt | |
Tags | |
Deltagere | |
Partnere | |
Finansiering | |
Resultat | Projektets forventede resultat er ny viden om hotelbranchens nuværende arbejde med trends og i forlængelser heraf anbefalinger til branchens arbejde med trends med fokus på hvordan arbejdet kan struktureres og gøres operationelt.
|
Evaluering | |
Formidlingsform | |
- Resultatets formidling | |
- Resultaternes værdi | |
- Målgruppen | |
- Publikationer |