Insekter på middagsbordet
Projekttitel | Insekter på middagsbordet | |
---|---|---|
Projekttype | Anvendt forskning og udvikling | |
Frascati | Ja | |
Tema | Bæredygtighed | Business | Entreprenørskab | Innovation | Kommunikation | Miljø | Sundhed | |
Teaser | fra insekter som snack – til at blive en del af et decideret måltid. Hvordan gør vi det? | |
Status | Afsluttet | |
Ejer | ||
- Akademi | Erhvervsakademi MidtVest (EAMV) | |
- Kontaktperson | Marianne Houmann Jensen Adjunkt og Udviklingskonsulent mho@eamv.dk 29693721 |
|
Nat./Int. | Nationalt | |
Projektperiode | 01. oktober 2017 - 30. juni 2019 | |
Projektbeskrivelse | ||
- Projektresumé | Projektet er et tværfagligt og praksisnært forskningsprojekt, på tværs af af de tekniske og merkantile uddannelser med projektdeltagere fra procesteknolog-, markedsførings- og Digital-Konceptudvikler uddannelserne. Erhvervsakademi MidtVest (EAMV) og Teknologisk Institut (TI) samarbejder om at tilvejebringe videnskabeligt baserede indsigter omkring, hvad der skal til, for at forbrugernes aversioner mod insekter i fødevarer vendes til accept og hvad der skal til, for at accelerere forbruget af insektbaserede fødevarer. Projektet består af to overordnede dele. I den første del udarbejdes et smagshjul med udvalgte insekter og de funktionelle egenskaber ved insektpulver undersøges. Her vil undervisere og studerende på Procesteknologuddannelsen med sparring fra forskere på TI udvikle fødevarer med insektpulver. I den anden del identificeres udvalgte forbrugergruppers behov i forhold til køb af produkter indeholdende insekter. Undervisere og studerende fra ’Markedsføringsøkonomuddannelsen’ og ’Professionsbachelor-uddannelsen i Digital Konceptudvikling’ på EAMV undersøger og analyserer identificerede forbrugerbehov med henblik på at give input til relevante virksomheders fremtidige produktudvikling. Dette arbejde sker med sparring fra forskere på TI. EAMVs undervisere har i samarbejde med forskere på TI sammensat et udviklings- og forskningsforløb, der skal udbygge videngrundlaget hos undervisere og styrke uddannelsernes relevans og kvalitet. Samtidigt er det målet at projektet kan bidrage projektet InVALUABLE, et projekt, som er støttet af Innovationsfonden og har til formål at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig produktion af insekter til fødevare og TI er partner i. Vores bidrag er at skabe øget accept af insektbaserede fødevarer og accelerere forbruget af disse fødevarer. |
|
- Baggrund og formål |
|
|
- Aktiviteter og handling |
Workpackage 1: Undersøgelsesdesign Workpackage 2: Forundersøgelse – Råvaren Workpackage 3: Produktudvikling Workpackage 4: Fokusgruppeinterviews
Workpackage 5: Markedsføring Workpackage 6: Temadag
|
|
- Projektets Metode | Kvalitative og kvantitative analyser der udmønter sig i en handlingsplan for den enkelte virksomhed. Virksomhederne er : • Jiminis
|
|
- Projektets Forventede Resultater |
|
|
- Projektets Forventede Effekt | Vi forventer, at få flere mennesker til at spise insekter og tænke mere bæredygtigt. Vi forventer, at mødet på tværs af forskere, iværksættere, studerende og undervisere vil give en synergieffekt. Vi forventer, at de studerende får et indblik i, at forskning kan formidles i øjenhøjde. |
|
Tags | ||
Deltagere | ||
- Studerende | ||
- Medarbejdere | Betina Aarup Erhvervsakademi MidtVest (EAMV) Jens Ulrich BækgaardGunhild BrynningKenneth DahlInge HummelshøjKlaus Lomborg Nielsen | |
- Virksomhedsrepræsentanter | ||
- Andre | ||
Partnere | Din insektbutik | |
Finansiering | ||
- Intern | 100% | |
- Ekstern | ||
Resultat |
|
|
Evaluering | Hvad er vi lykkes med og hvad giver det anledning til af nye projekter, samarbejdsflader mv.? Vi er lykkes med at få en god relation til TI, som kan se fordelen i at arbejde sammen med os. Dette har givet anledning til at TI nævner os og vores samarbejde i forskellige sammenhænge – f.eks. ved et oplæg på Food Festival i Aarhus og en meget positiv omtale af os til Jiminis (insektproducent i Frankrig). Sidstnævnte har være med til at åbne dørene for et virksomhedsbesøg. |
|
Formidlingsform | ||
- Resultatets formidling | Der er indsendt en artikel til tidsskriftet Journal of industiel Biotechnology. Artiklen er ikke godkendt endnu. |
|
- Resultaternes værdi | ||
- Målgruppen | ||
- Publikationer | Deltagelse i netværk Andet (venligst beskriv) Peer rev. Artikel Rapport Anden artikel |