Hop til indhold

Haderslevs kernefortælling

Projekttitel Haderslevs kernefortælling
Projekttype Anvendt forskning og udvikling
Frascati Ja
Tema Kommunikation | Turisme
Teaser Hvad gør Haderslev til Haderslev? En undersøgelse af storytelling og kernefortælling om den sønderjyske kommune
Status Afsluttet
Ejer  
- Akademi IBA Erhvervsakademi Kolding
- Kontaktperson Inga Beckmann
Lektor
iha@iba.dk
72118200
Nat./Int. Nationalt
Projektperiode 01. august 2014 - 31. januar 2018
Projektbeskrivelse  
- Projektresumé

Hvad gør Haderslev til Haderslev? Nogenlunde så enkelt – og så komplekst – er spørgsmålet, som danner rammen for dette forskningsprojekt. Ved brug af mixed methods research afsøger vi, hvilke historier og værdier der findes blandt hadersleverne, og om en eller flere af disse kan siges at være mere kendetegnende for kommunens identitet end andre. Findes der måske én særlig kernefortælling, som kan samle kommunens historier og beboere indadtil – og som med den rette eksponering kan styrke kommunens image udadtil?

Projektet er et forskningsprojekt baseret på kvalitative interviews og et fokusgruppemøde efterfulgt af en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt en stikprøve bestående af 250 haderslevere. Mens de kvalitative undersøgelser giver mulighed for udfoldelse af historier og værdier, tjener den kvantitative undersøgelse til at afprøve disse på et bredere udvalg af lokalbefolkningen. På baggrund af undersøgelserne vil vi forsøge at identificere, hvilke værdier der er mest grundfæstet blandt beboerne i Haderslev Kommune – samt om der eventuelt kan findes én kernefortælling, som i særlig grad kan siges at samle dem.

- Baggrund og formål

Formålet med projektet er at identificere, hvilke værdier og historier der dominerer blandt hadersleverne og herudfra – om muligt – give forslag til, hvordan en kernefortælling for kommunen kan formes.

Desuden har projektet karakter af metodisk afprøvning, idet storytelling som oftest undersøges med rent kvalitative metoder. Grundet undersøgelsesobjektets størrelse har vi valgt at benytte mixed methods research – for på den måde at drage nytte af både den kvalitative metodes åbenhed og den kvantitative metodes verificeringsmulighed. Vi håber på den baggrund at kunne kaste lys over fordele og ulemper ved brug af mixed methods til undersøgelse af storytelling.

Vi ønsker derudover at styrke vores viden og kompetencer som undervisere inden for områderne research, branding og storytelling, som alle indgår i undervisningen på akademiet. Dermed styrker undersøgelsen også de studerendes uddannelse og viden inden for området.

- Aktiviteter og handling
  • Kvalitative interviews med haderslevere
  • Fokusgruppeinterview
  • Udarbejdelse af spørgeskema, som sendes ud til 250 haderslevere
  • Udarbejdelse af rapport
  • Formidling af projektets resultater
- Projektets Metode

Vores overordnede metode er mixed methods research; et undersøgelsesdesign, som kombinerer kvalitativ og kvantitativ metode.

- Projektets Forventede Resultater

Projektet resulterer i en rapport med konkret viden om, hvilke værdier der er fremherskende blandt hadersleverne samt – om muligt – forslag til, hvordan disse kan samles i en kernefortælling om kommunen.

Desuden forventer vi, at projektet vil give indsigt i, hvordan brugen af mixed methods kan bidrage til viden om storytelling og opbygning af kernefortælling.

- Projektets Forventede Effekt

Vi forventer, at projektet giver en kompetenceopbygning ift. mixed methods research på akademiet, ligesom resultaterne af projektet kan anvendes i undervisningen på Multimediedesign.

Hos HER forventer vi, at projektet kan danne grundlag for det videre arbejde med branding af Haderslev Kommune.

Tags
Deltagere  
- Studerende
- Medarbejdere IBA Erhvervsakademi Kolding
Rikke Lind
- Virksomhedsrepræsentanter HER – Haderslev Erhvervsråd
- Andre
Partnere
Finansiering
Resultat
Evaluering
Formidlingsform  
- Resultatets formidling

Intern rapport
Datamateriale til metodeundervisning
Interne videndage på IBA

- Resultaternes værdi
- Målgruppen HER Haderslev Erhvervsråd
- Publikationer