Hop til indhold

Græsset ER grønnere

Projekttitel Græsset ER grønnere
Projekttype Innovationsprojekter
Frascati Nej
Tema Bæredygtighed | Entreprenørskab | Fødevarer | Teknologi
Teaser Projektet vil inspirere innovative unge mennesker til den grønne omstilling ved hjælp af forskningsbaseret undervisning.
Status Igangværende
Ejer  
- Akademi Erhvervsakademi Aarhus (EAAA)
- Kontaktperson Svend Secher Dam
Lektor
ssd@eaaa.dk
7228 6486
Nat./Int. Nationalt
Projektperiode 01. januar 2022 - 01. juli 2023
Projektbeskrivelse  
- Projektresumé

Med den stigende fokus på at nedbringe CO2-udledningen, er det vigtigt at den unge generation har en forståelse og indsigt i grøn omstilling og hvilke principper der ligger bagved. Et af mange tiltag til et CO2-neutralt samfund er at forøge andelen af plante-proteiner i fødevarer, som kan erstatte en del af det kød-protein man indtager i dag.

Med projektet ” Græsset ER grønnere… Om grønt iværksætteri og planteproteiner i fødevareproduktionen for HTX-elever” er det Tradiums hensigt, i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus og lokale virksomheder, at give HTX-eleverne en bred repræsentation af fagligheder på forskellige vinkler vedrørende grøn omstilling og iværksætteri. Det vil styrke elevernes varierede og nuancerede kendskab til planteprotein og kvantitative samt kvalitative metoder. Projektet skal gerne kunne inspirere eleverne til at fostre ideer til grønt iværksætteri.

- Baggrund og formål
- Aktiviteter og handling

Projektet vil få grundlagt et samarbejde mellem Erhvervsakademi Aarhus, Tradium (fortrinsvis Esben Moestrup og Anders Mejer Kristensen) og lokale virksomheder, så der fremadrettet kan gennemføres mere eller mindre omfattende samarbejder mellem skolerne og virksomhederne.

- Projektets Metode

I projektet, vil der blive arbejdet på tværs af fag og hold på Tradium, hvor man vil udvinde/oprense grønt lokal dyrket protein og i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus vil dette protein blive undersøgt for tungmetaller for at bestemme om forskellige udvindings-/oprensnings-metoder har indflydelse på koncentrationen af tungmetaller i proteinet. Desuden vil eleverne få dybere indsigt i, hvordan de selv kan være medvirkende til at skubbe på den grønne omstilling – enten selv blive inspireret til at arbejde med grønt iværksætteri eller gennem videreuddannelse indenfor fødevareteknologiske uddannelser. De kan også blot være mere bevidste, grønne agenter i de virksomheder, hvor de bliver medarbejdere.

- Projektets Forventede Resultater

Udarbejdelse af protokol til bestemmelse af tungmetaller i planteprotein. Eleverne fra Tradium besøger Erhvervsakademi Aarhus for at udføre forsøg i laboratorierne og får inspiration til grøn omstilling på baggrund af oplæg fra undervisere/forskere fra Erhvervsakademi Aarhus.

- Projektets Forventede Effekt
Tags
Deltagere  
- Studerende
- Medarbejdere
- Virksomhedsrepræsentanter
- Andre Tradium
Partnere
Finansiering
Resultat
Evaluering
Formidlingsform  
- Resultatets formidling
- Resultaternes værdi
- Målgruppen
- Publikationer