Hop til indhold

Fishsafe II

Projekttitel Fishsafe II
Projekttype Anvendt forskning og udvikling
Frascati Nej
Tema Fødevarer | Sundhed
Teaser I projektet undersøger, hvordan mikrobiologien i fiskeprodukter ændrer sig, når der anvendes biobeskyttelseskulturer.
Status Igangværende
Ejer  
- Akademi
- Kontaktperson Svend Secher Dam
Lektor
ssd@eaaa.dk
7228 6486
Nat./Int. Nationalt
Projektperiode 01. november 2025 - 30. juni 2026
Projektbeskrivelse  
- Projektresumé

I projektet har vi fokus på effekten af biobeskyttelseskulturer, med det fokus at undersøge det mikrobiologiske system i fiskeprodukterne, når disse kulturer anvendes.

 

- Baggrund og formål

Der tilbagekaldes hvert år mange fiskeprodukter som følge af fund af listeria, hvilket både medfører betydelige økonomiske tab for virksomhederne og udgør en risiko for fødevaresikkerheden.

I Fishsafe I etablerede vi et set-up, der gjorde det muligt at undersøge udviklingen af listeria-bakterier i fiskeprodukter, hvor der blev anvendt biobeskyttelseskulturer. Resultaterne viste, at biobeskyttelseskulturer har en hæmmende effekt og dermed en klar værdi for virksomheder i fiskeribranchen.

 

- Aktiviteter og handling
- Projektets Metode

Der vil blive udført systematiske forsøg, hvor man ikke bruger/bruger biobeskyttelseskulturer. Efterfølgende anvendes både klassiske mikrobiologiske metoder og 3. generations-sekventering på forskellige fiskeprodukter uden/med biobeskyttelseskulturer. Denne tilgang gør det muligt at belyse, hvordan det mikrobiologiske system ændrer sig, når biobeskyttelseskulturer anvendes.

 

- Projektets Forventede Resultater
- Projektets Forventede Effekt
Tags
Deltagere  
- Studerende
- Medarbejdere
- Virksomhedsrepræsentanter BioCulture Nordic ApSChristian Bülow
- Andre
Partnere
Finansiering
Resultat
Evaluering
Formidlingsform  
- Resultatets formidling
- Resultaternes værdi
- Målgruppen
- Publikationer