Projekttitel |
Digital iværksætter |
Projekttype |
Anvendt forskning og udvikling |
Frascati |
Ja |
Tema |
Fødevarer | Innovation | Sundhed | Teknologi | Undervisning |
Teaser |
Dette projekt yder hjælp til selvhjælp ifm. videreudvikling og registrering af små opstartsvirksomheder inden for fødevareområdet. |
Status |
Igangværende |
Ejer |
|
- Akademi |
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi |
- Kontaktperson |
Birgitte Sterup Hansen Lektor, cand. brom biha@zealand.dk
|
Nat./Int. |
Nationalt |
Projektperiode |
01. januar 2020 - 31. december 2023 |
Projektbeskrivelse |
|
- Projektresumé |
- Projektet tager udgangspunkt i eksisterende viden om lovgivning på fødevareområdet samt viden om små og mellemstore virksomheders udfordringer. Denne viden er opnået via samarbejde med Fødevarestyrelsen, DTU fødevareinstituttet, GRO, Food Network, VIFU, Horesta, Clean Safe og fødevarevirksomheder som småproducenter, foodservice, fødevareindustrier samt leverandører af rengøring og IT-løsninger.
- Projektet tager udgangspunkt i eksisterende forskningssamarbejder med DTU fødevareinstituttet og KU omkring fødevaresikkerhed.
- For at opnå ny viden vil der i projektet blive undersøgt småproducenters udfordringer med opbygning af procedurer og programmer indenfor bl.a. fødevaresikkerhed, hygiejnelovgivning, økologi og nye trends.
- Fødevareområdet er i konstant udvikling, hvilket giver nye muligheder for en iværksætter, men også udfordringer i forhold til at leve op til krav til fødevaresikkerhed og dokumentation.
- Der vil blive inddraget udvalgte fødevarevirksomheder og småproducenter (SMV) gennem besøg og interview.
|
- Baggrund og formål |
Formål
At udvikle en digital værktøjskasse til fødevarevirksomheder til hjælp med overholdelse af fødevarelovgivningens krav, herunder opbygning og indhold i et egenkontrolprogram.
Baggrund
Projektet er relevant for Zealands strategi:
- Hjælp til flere iværksættere. Fødevareproducenter og iværksættere inden for fødevareområdet i Region Sjælland og i resten af landet kan få hjælp til videreudvikling, registrering og godkendelse af deres egenkontrolprogram.
Projektet skaber værdi for erhvervene:
- Den digitale værktøjskasse øger det digitale kompetenceniveau i det regionale og nationale erhvervsliv.
- Projektet hjælper fødevarevirksomhedernes videnudvikling i forbindelse med overholdelse af fødevarelovgivning.
- Den digitale værktøjskasse udvikles i samarbejde med erhvervsliv og virksomheder.
Projektet understøtter Zealands videnbehov og videngrundlaget i uddannelsesudbuddene:
- Projektet kan indgå i et nyt valgfag, hvor de studerende kan arbejde med værktøjer i relevante fødevarevirksomheder.
|
- Aktiviteter og handling |
Projektet består af nedenstående faser og aktiviteter:
- Projektplanlægning
- Projektbeskrivelse og ansøgning om projektmidler
- Gennemførsel, inkl. vigtigste milepæle
- Litterature review
- Indsamle eksisterende litteratur/viden
- Indsamle viden om eksisterende digitale værktøjer
- Indsamle viden om virksomhedernes behov
- Identificere huller i viden og behov for ny viden
- Systematisering af værktøjerne
- Beskrivende tekster til hjælp ved brug af værktøjskassen
- Afprøvning af værktøjerne i udvalgte virksomheder
- Evaluering af værktøjskassen i samarbejde med virksomheder
- Revision af værktøjskassen
- Rapportering og offentliggørelse på EA-viden
- Afslutning
- Evaluering
|
- Projektets Metode |
- Litteraturstudie af eksisterende materialer, der er offentligt tilgængelige i artikler og på hjemmesider.
- Resultater fra interview og besøg skal afdække behovet for viden og anvendelsesorienterede værktøjer.
- I projektet indsamles og udvikles den digitale værktøjskasse.
- Den digitale værktøjskasse afprøves på studerende samt på udvalgte små iværksættere.
|
- Projektets Forventede Resultater |
Projektets forventede resultater er:
- Emner og materialer til værktøjskasse
- Anvendelsesorienteret digital vejleding til værktøjskassen
- Strukturering af værktøjskasse
- Afprøvning af digital værktøjskasse
|
- Projektets Forventede Effekt |
Det forventes, at:
- Den digitale værktøjskasse øger det digitale kompetenceniveau i det regionale og nationale erhvervsliv.
- Projektet hjælper fødevarevirksomhedernes videnudvikling i forbindelse med overholdelse af fødevarelovgivning.
|
Tags |
|
Deltagere |
|
- Studerende |
Zealand - Sjællands Erhvervsakademi (63)
|
- Medarbejdere |
Zealand – Sjællands Erhvervsakademi Birgitte Sterup HansenHeidi Friis HansenKaren Beckmann Lindgaard |
- Virksomhedsrepræsentanter |
Bondegaarden Jørgen Skou Larsen Mad der holder Mikael Pedersen |
- Andre |
|
Partnere |
DTU Fødevareinstituttet |
Finansiering |
|
- Intern |
100% |
- Ekstern |
|
Resultat |
|
Evaluering |
|
Formidlingsform |
|
- Resultatets formidling |
|
- Resultaternes værdi |
|
- Målgruppen |
|
- Publikationer |
|