Factory of Festivals

En platform for klyngedannelse, læring og forretningsudvikling for oplevelsesøkonomi, kultur- og erhvervsliv med afsæt i et innovativt uddannelsesmiljø.

Factory of Festivals er en platform for klyngedannelse, læring og forretningsudvikling for oplevelsesøkonomi, kultur- og erhvervsliv med afsæt i et innovativt uddannelsesmiljø.

Idéen er, at hver part påtager sig et kulturelt ansvar, og at vi i samarbejde udvikler nye forretningsmodeller baseret på de enkeltes erfaringer. Der er behov for dokumentation, evidens og bæredygtige samarbejdsmodeller inden for et nyt forretningsområde.

Konkret betyder det, at vi i dialog med private virksomheder, kolleger samt Odense & Co har udpeget og inviteret en række centrale aktører i eventbranchen til at dele hus hos EAL under navnet Factory of Festivals. Her findes blandt andre:

SPIS! Odense Food Festival
Om samarbejdet: At blive inviteret ind i Factory of Festivals, som purung festival har været en spændende mulighed for SPIS!, som har åbnet op for nye samarbejder med gensidige fordele til følge. F.eks. har jeg været meget glad for at møde mange af EAL’s studerende, som på forskellig vis har været med til at berige SPIS!, som praktikanter, eller ved at skrive bacheloropgaver og større opgaver om SPIS!, eller ved f.eks. at fordybe sig i SPIS! i hele semestre. Factory of Festivals er et inspirerende sted at have sin daglige gang, og SPIS! håber på flere gode år i fabrikken, – Tine Gudrun Petersen, adm. direktør for SPIS! Odense Food Festival.
Tinderbox
Om samarbejdet: Tinderbox er stolte og glade for at kunne være en del af Erhvervsakademiet Lillebælt og Factory of Festivals. For en kulturel institution som Tinderbox er det uhyre vigtigt, at være godt og solidt fasttømret i kultur – og udannelsesmiljøet. Med dette samarbejde har vi muligheden for dels at mærke den lokale kulturelle nerve og puls samt være helt tæt på en uddannelsesinstitution, der i den grad sætter en ære i at tilbyde deres studerende en spændende, innovativ, brugbar og nærværende uddannelse samtidig med at EAL ønsker at være med til at udvikle Odense som by på mange og interessante niveauer. Dette – og muligheden for at møde både aktører, undervisere og studerende i kontorfælleskabet i BOXEN er, for Tinderbox, uvurderligt, og vi sætter stor pris på initiativet og er glade for at være inviteret med ind i fællesskabet, – Peter Caspersen, Tinderbox.
PrisonInk
Om samarbejdet: På trods af at Prison Ink har location/venue i Fængslet, Horsens, så har Prison Ink hovedsæde og kontor i Boxen, Odense. Samarbejdet bunder i relationer til EAL og en nær tilknytning til Odense. Samarbejdet mellem EAL og Prison Ink indebærer to praktikpladser, præsentationer og caseforløb. Prison Ink er en forholdsvis ny tattoo convention i Danmark og der er stadig flere udviklingsmuligheder, som de studerende har mulighed for at bidrage til.
Prison Ink er en forholdsvis lille organisation, hvorfor de studerende og praktikanter har rig mulighed for at være en stor del af det praktiske forløb i forrebedelsesfasen. Prison Ink afholdes én gang årligt – i foråret/start sommer – og arbejder hele året på at udvikle og arrangere eventet.
VM i Triatlon 2018 http://www.odense.triathlon.org  (Under indflytning)

Samt tætte samarbejder med blandt andre:

  • H.C.Andersen Festivals
  • ODEON
  • Brandts Passage
  • Studenterhus Odense
  • Odense Blomsterfestival

Umiddelbart kan det ligne et traditionelt kontorfællesskab, men det stikker dybere. De enkelte festivaludviklere forpligter sig til at tage praktikanter, indgå som cases, undervise og facilitere forløb ud fra devisen om at gøre alle parter bedre. Denne vekselvirkning skærper opmærksomheden og viden om hinandens verdener og kan skabe inspiration til uddannelser og arbejdspladser.

Udfordringen er at teoretisere over virksomhedernes samarbejde med kulturlivet og finde nye forretningsmodeller til gavn for kultur og erhvervsliv. Hvordan strukturerer vi eventudvikling? Hvad betyder den for vores identitetsskabelse? Hvad giver mening for hvem, og hvordan skaber det værdi for alle?

Vælg et tema eller søg efter projekter